Selectie

Rechts van deze kolom is een kleine selectie te vinden welke applicaties wij ontworpen en ontwikkeld hebben. Een overzicht van de portfolio cases:

- Co-move
- Fietsverhuur
- Geas
- iCarYou
- Icehour
- IceMaps
- IceRemote
- M-portal
- Nieuwsbrief systeem
- Nijdaele
- Servermonitoring
- SiteToEdit
- Towel Defense
- Wenckehof website
- Zaalverhuur

Portfolio


Case: Co-move

Opdrachtgever: Comoveo
Platform: Mobile & Web
Talen: Java, Objective C, J2EE, PHP, PostgreSQL, MySQL, HTML, Javascript, AJAX

Over Comoveo
Comove is de eerste en enige mobiliteits-oplossing geïntegreerd in een app die alle beschikbare prive-en openbaar vervoermogelijkheden individueel, ideologische en ideale manier verbindt. Jij bepaalt of je route van A naar B, bijzonder snel, goedkoop of milieuvriendelijk moet zijn. Met een paar klikken kun je je verbinding zoeken, boeken en betalen - spontaan of op voorhand. Voor de geboekte route heb je slechts een enkele mobiele ticket nodig voor alle vervoer-middelen, betaald wordt per e-ticketing (vanaf oktober 2013). Op elke reis verzamel je automatisch waardevolle CO2-punten voor het comove-bonusprogramma.

Wens klant
Comove wil een stabiele vervoeradvies applicatie neerzetten op iPhone en Android. De gebruiker krijgt alle mogelijke opties om van punt a naar punt b te reizen. Dit advies moet natuurlijk zo snel mogelijk geladen zijn.

Uitvoering
We zijn begonnen met eerst een framework te bouwen waar we alle vervoer opties in kunnen zetten. Het framework draait als J2EE applicatie op een server en handeld alle verzoeken af van de mobiele app. De volgende stap was dan om de mobiele applicaties te bouwen

Link
http://www.co-move.de
Case: Fietsverhuur

Opdrachtgever: Fietsverhuur Nobel
Platform: Desktop & Web
Talen: PHP, Javascript, MySQL, FireBird

Over Fietsverhuur Nobel
De enige fietsverhuur met vestigingen in Nes, Hollum, Ballum (Ameland) en 2 servicepunten in Buren. Daardoor bent u verzekerd van een goede en snelle service. Er is ruime keuze uit diverse soorten fietsen, variërend van een elektrische fiets tot een degelijke fiets met versnellingen.

Wens klant
Het was nog niet mogelijk om een fiets via het internet alvast te reserveren. De wens was dan ook een webmodule te bouwen waar klanten hun fiets alvast kunnen reserveren en/of laten bezorgen.

Uitvoering
We hebben een bestelmodule in PHP geschreven waar klanten hun bestelling kunnen plaatsen. Het bestelproces maakt gebruik van javascript zodat de klant heel gemakkelijk stap voor stap zijn bestelling kan doen.
Nadat de bestelling is geplaatst zorgt ons systeem voor een automatische toevoeging van een bestelling in het systeem van Fietsverhuur Nobel zodat ze direct de order kunnen verwerken.

Link
http://www.fietsverhuur.nu/
Case: Geas

Opdrachtgever: Thar / Geas
Platform: Web
Talen: PHP & MySQL

Over Thar / Geas
Geas Energiewacht is al ruim 40 jaar een begrip in Oost-Nederland, met 125.000 vaste abonnees. Belangrijk vinden wij dat onze abonnees tevreden zijn met onze service. Daarom zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Dagelijks zijn 120 ervaren servicemedewerkers in de regio op pad voor onderhoud en storingen.

Wens klant
De monteurs van Geas gaan op pad naar klanten toe voor hun werkzaamheden. Op eind van dag leveren ze het papierwerk op kantoor in en moet dat verwerkt worden.
De ideale situatie is dat een monteur zijn papierwerk via het digitale kanaal kan invoeren.

Uitvoering
We hebben een webportaal ontwikkeld voor de monteurs waar ze informatie kunnen opvragen over vestigingen waar ze heen gaan. Daarnaast beschikt het systeem ook over een upload tool waar monteur gegevens heen kan opgeven en documenten kan uploaden.Case: iCarYou

Opdrachtgever: iCarYou International BV
Platform: Mobile & Web
Talen: J2ME, J2EE, PHP & PostgreSQL

Over iCarYou International BV
iCarYou wil het carpoolen bevorderen om zo de rijervaring te verbeteren, kosten te besparen, mensen leren kennen en bovendien de CO2 uitstoot te verminderen. iCarYou wil het carpoolen naar een hoger niveau brengen. Dit wil iCarYou bereiken door middel van een mobiele applicatie.

Wens klant
Een mobiele applicatie waar automobilisten en passagiers zich makkelijk kunnen aanmelden om samen te kunnen carpoolen.

Uitvoering
Wij hebben 2 mobiele applicaties ontwikkeld welke iedere deelnemer kan gebruiken op zijn mobiele telefoon om zo opzoek te gaan naar een rit of passagier. Om het zoeken mogelijk te maken hebben we een enorme zoekengine ontworpen die uitzoekt welke passagier aan welke bestuurder gematched kan worden en houd daarbij ook rekening met de afstanden, tijd, omrij kilometers en persoonlijke voorkeuren.

Link
http://www.icaryou.nl/
Case: Icehour

Opdrachtgever: Icebyte
Platform: Mobile & Web & Desktop
Talen: Java, J2ee, Tomcat, Android, IOS, PHP & MySQL

Wens klant
De directeur van icebyte wil de besteede uren van alle medewerkers in kunnen zien. Op basis van deze gegevens kan de directeur de uren direct facatureren aan de desbetreffende klant. Een eis was dat het invoeren en beheren zo eenvoudig en flexibel moegelijk moest zijn

Uitvoering
We zijn eerst begonnen met het bouwen van de achterliggende backend waar de uren bijgehouden worden. Hierna hebben we een Java applicatie gemaakt om het invoeren van uren mogelijk te maken. Pas in een later stadia heben we het webbeheer toegevoegd netzoals de mobiele versie van icehour.
Eveneens hebben we later voor een klant ook RFID ondersteuning toegevoegd.

Demonstratie
Op Youtube hebben we een demonstratiefilm geplaatst: Youtube link

Link
http://www.icehour.net
Case: IceMaps

Opdrachtgever: Icebyte
Platform: Mobile
Talen: Android, Blackberry, Iphone

Wens klant
Voor onze eigen ontwikkeling kwam de vraag snel naar boven of wij ook kaart materiaal in een applicatie konden tonen. Om te voorkomen dat we voor iedere klant een map generator aan het bouwen gingen hebben we besloten een maps applicatie te ontwikkelen die eenvoudig aan een bestaande applicatie gehangen kan worden.

Uitvoering
Bij het ontwerpen en bouwen van IceMaps hebben rekening gehouden dat de IceMaps in meerdere applicaties gehangen moet kunnen worden. Daarbij gebruikt iedere applicatie het kaartmateriaal voor een ander doel.
We hebben daarom besloten IceMaps als SDK te ontwikkelen. SDK staat voor software development kit wat inhoud dat de integratie van IceMaps in een bestaande applicatie heel gemakkelijk gaat.
Icemaps zorgt oa. voor het tekenen van kaartmateriaal (tiles), weergeven van meerdere kaartlagen waar objecten in verwerk zitten, en kan zelfs routes tekenen op het scherm (voor bijv. navigatie).
IceMaps hebben we sterk gebouwd, waardoor IceMaps sneller en veel meer functionaliteiten bevat dan bijvoorbeeld een Google Maps.

Icemaps bieden we aan voor Android, Blackberry en Iphone. Ook hebben we een uitgeklede webvariant beschikbaar.Case: IceRemote

Opdrachtgever: Icebyte
Platform: Mobile & Desktop
Talen: Android, Java

Wens klant
De wens was om via een telefoon een computer te kunnen bedienen. Dit komt omdat we meerdere systemen op kantoor hebben staan waar geen toetsenbord of muis aan zit.
Ook voor presentatiedoeleinden leek ons dit een mooie oplossing. Zonder een dure afstandbediening toch je diashow kunnen bedienen zonder iedere keer naar je laptop te lopen.

Uitvoering
We zijn begonnen met eerst de server versie te bouwen. Dit is het stukje programma welke op de computer zelf gaat draaien (Windows & Linux).
Vervolgens hebben we de Android applicatie gebouwd die via het netwerk met de server kan communiceren.
Op die manier maken we het mogelijk om een beweging of toetsinvoer te versturen naar de server en daar vervolgens uit te voeren.

Demonstratie
Op Youtube hebben we een demonstratiefilm geplaatst: Youtube link

Link
http://www.iceremote.com/
Case: M-portal

Opdrachtgever: iCarYou International BV
Platform: Mobile & Web
Talen: Android, Blackberry, Iphone, Symbian, PHP, J2EE, PostgreSQL

Over iCarYou International BV
iCarYou wil het carpoolen bevorderen om zo de rijervaring te verbeteren, kosten te besparen, mensen leren kennen en bovendien de CO2 uitstoot te verminderen. Daarnaast is iCarYou ook bezig met alle aspecten waarmee het dagelijkse rijzen gepaard gaat.

Wens klant
Om meer inzicht te krijgen in de afstand wat een persoon gemiddeld aflegt is iCarYou met het idee gekomen om een km-registratie tool te gaan aanbieden.
Zo probeert iCarYou het inzichtelijk te maken hoeveel km's je maakt en wat het doel is van een bepaalde rit.

Uitvoering
We hebben voor alle mobiele platformen (Android, Blackberry, Iphone en Symbian) een applicatie gebouwd in de huisstijl van Mportal. De applicatie houd bij dmv GPS hoeveel km een persoon afgelegd.
Het overzicht van de afgelegde km's kan de bestuurder weer terugvinden via een web module die we toe gevoegd hebben op hun site.

Link
http://www.m-portal.nl/
Case: Nieuwsbrief systeem

Opdrachtgever: Transport Online
Platform: Web
Talen: PHP & MySQL

Over Transport Online
Transport Online is de meest complete website voor de transportsector. Transport Online biedt onder andere het dagelijkse transportnieuws uit vele takken van transport.

Wens klant
Transport online had de wens om de nieuwsbrief te automatiseren. Voorheen zond een werknemer met de hand een nieuwsbrief naar alle leden.

Uitvoering
Wij hebben een nieuwsbrief systeem gebouwd die automatisch aansluit op hun nieuwssysteem. Zodoende kan heel snel bepaald worden welke nieuwsartikelen in een nieuwsbrief moeten komen. Daarnaast moet een nieuwsbrief systeem ook over de standaard eisen beschikken zoals opt-in en opt-out.
We hebben het systeem zo danig gebouwd dat de mail zo min mogelijk als spam wordt gezien. Dit hield in dat we aan alle eisen van het mail ISO moesten voldoen.

Case: Nijdaele

Opdrachtgever: Nijdaele
Platform: Mobile
Talen: Objective-c, Java

Over Nijdaele
Nijdaele is een tandartsenpraktijk in Nijverdal

Wens klant
De wens van de tandarspraktijk is om een app te ontwikkelen waarmee klanten eenvoudig kunnen zien wanneer ze hun afspraak hebben. Daarnaast helpt de app de klanten herinneren aan de afspraak middels een push-notificatie.
Naast de inzicht in afspraken heeft de app een nieuwspagina, info over de praktijk, tarieveninformatie en een twitterfeed

Uitvoering
We hebben 2 mobiele apps gebouwd: voor de iPhone, iPad en Android toestellen.

Link
http://www.nijdaele.nl/
Case: Servermonitoring

Opdrachtgever: IceHosting
Platform: Web
Talen: PHP & MySQL

Over IceHosting
IceHosting is een groot hosting bedrijf gevestigd in Enschede. Ons dienstaanbod varieert tussen shared hosting tot complete beheerde servers.

Wens klant
IceHosting heeft meer dan 100 servers, de wens was dan ook om een monitoringsysteem te laten ontwikkelen zodat IceHosting direct op downtime kan reageren.

Uitvoering
We hebben een geavanceerd monitoring systeem gebouwd in PHP die iedere minuut iedere server in de gaten houd. We controleren de servers op meerdere poorten zodat ook iedere service goed in de gaten gehouden wordt. Mocht er een server plat gaan stuurt het systeem automatisch een email of sms.Case: SiteToEdit

Opdrachtgever: Thar / SiteToEdit
Platform: Web
Talen: PHP & MySQL

Over Thar / SiteToEdit
Site to edit is een CMS systeem waar klanten zonder kennis van HTML of PHP hun website(s) makkelijk kunnen bouwen en beheren.

Wens klant
De huidige versie van SiteToEdit was outdated en bovendien niet goed beveiligd. Gewenst was een nieuwe versie helemaal vanaf het begin te ontwikkelen met daarbij ook een aantal nieuwe modules en functionaliteiten.

Uitvoering
We hebben een nieuw CMS systeem ontworpen en gebouwd in PHP en MySQL, welke beveiligd is tegen html en SQL injecties. Daarnaast hebben we diverse nieuwe modules en functionaliteiten toegevoegd. Een aantal van deze toegevoegde modules zijn: Shop, Nieuwsbrief, Fotoalbums, Veiling en een Gastenboek.

Link
http://www.sitetoedit.nl/
Case: Towel Defense

Opdrachtgever: Icebyte
Platform: Mobile & Desktop
Talen: Java, OpenGL

Over Icebyte
Towel defense is een tower defense game ontwikkeld in 2006. De vijand wil de basis innemen en als speler moet je torens bouwen die op de vijand schieten. Daarmee moet de vijand uitgeschakeld worden voordat de vijand de basis bereikt.

Wens klant
De wens was om een mobiele (android) 2d/3d engine te bouwen voor games en simulaties. Toweldefense was daarmee het ideale voorbeeld om onze engine te testen.

Uitvoering
Middels de OpenGL library hebben we onze engine kunnen bouwen. Performance testen waren belangrijk omdat mobiele apparaten niet veel snelheid hebben (2012). De engine moest precies gebalanceerd worden zodat deze snel genoeg was voor

Link
http://www.roland-kamphuis.nl/uploads/Towel_defense/
Case: Wenckehof website

Opdrachtgever: Bewonersvereniging Wenckehof
Platform: Web
Talen: PHP & MySQL

Over Bewonersvereniging Wenckehof
Wenckehof is de bewonersverening van een complex van 1000 zeecontainer-woningen verdeeld over 6 blokken. Deze zeecontainers zijn een (tijdelijke) oplossingen voor het woning tekort voor studenten in Amsterdam

Wens klant
Wens was een makkelijk bedienbare site waarmee het bestuur eenvoudig de website kan beheren.

Uitvoering
Wij hebben een CMS systeem speciaal op maat gemaakt voor Wenckehof. Via een webinterface kunnen de bestuurders heel eenvoudig de pagina's aanpassen (alsof het word is). Daarnaast hebben we diverse modules toegevoegd zoals: Facebook intergratie, Marktplaats systeem, Contact formulieren, Media overzicht, Nieuws en Agenda.

Link
http://www.bewonersverenigingwenckehof.nl/
Case: Zaalverhuur

Opdrachtgever: Thar
Platform: Desktop
Talen: Java

Over Thar
Een klant van Thar heeft een zalencentrum. Hier kunnen klanten voor een bepaalde tijd een ruimte huren. Dit kan bijvoorbeeld voor een bruiloft zijn, voor een lunch of voor een vergadering.

Wens klant
De wens was groot om een scherm bij de ingang neer te zetten waarop informatie stond over de zalen. Het moest zichtbaar worden wie in welke zaal zit zodat gasten direct de juiste zaal weten te vinden.

Uitvoering
We hebben een Java programma geschreven die op een scherm de informatie geeft over de 4 zalen. Het beheer gaat eenvoudig via een tekstbestand waar het zalencentrum kan opgeven wie wanneer welke zaal gehuurd heeft.