Over Icebyte

Icebyte is ontstaan als onderdeel van het bedrijf IceHosting. Oprichter Roland Kamphuis was bij IceHosting altijd wel bezig met hier en daar wat software ontwikkeling en in de zomer van 2010 is er besloten een bedrijfstak van de softwareactiviteiten te maken met de naam Icebyte.
Icebyte is in feite een onderdeel van IceHosting met als groot voordeel dat er voldoende hosting oplossingen zijn om de ontwikkelde producten te kunnen hosten. Veel Icebyte klanten kiezen dan ook om de hosting bij IceHosting af te nemen omdat er dan geen problemen zijn met de ondersteuning en uitrollen van de software. Als de software gebouwd is met een bepaalde servermodule, zorgen we ervoor dat deze ook geïnstalleerd wordt op het hosting vlak.

Icebyte heeft op moment 4 software engineers in dienst, welke op meerdere platformen en met meerdere talen kunnen ontwikkelen. Al het personeel is Nederlands wat als voordeel geeft dat de communicatie veel beter loopt in vergelijking met een bedrijf dat haar programmeurs in het buitenland heeft zitten.

Software ontwikkeling

Icebyte is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software op meerdere platformen:
- Desktop applicaties
           (Mac, Windows, Linux)
- Web applicaties
- Mobiele applicaties
           (Android, Blackberry, iOS, J2ME, Symbian, Web, Windows phone/mobile)

Programmeertalen die hiermee gepaard gaan en welke we ondersteunen:
AJAX, C, C#, C++, Objective-C, HTML, J2EE, J2ME, Java, Javascript, J2ME, PHP, VB, XHTML, XML

Databases:
Derby, Firebird, MySQL, PostgreSQL, SQLite

Daarnaast hebben we 3 software thema's waar we in gespecialiseerd zijn:
- Mobile ontwikkeling
- Applicaties waar security van belang is (SSL, Encryptie, keys, ed., ISO 27001 certified)
- Web applicaties


Software ontwikkelproces

We ontwikkelen software met als software ontwikkelmethode SCRUM. SCRUM is ontwikkelmanier waarbij u ervoor kan kiezen om erg nauw bij de voortgang betrokken te worden. Dit geeft als voordeel dat u als klant tijdens het gehele ontwikkelproces kan bepalen welke activiteiten een hogere prioriteit hebben en eerst afgerond moeten worden. Ook kan u bepalen of sommige taken nog steeds relevant zijn of dat er eerst nieuwe taken gedaan moeten worden.

Mocht u interesse hebben om uw softwareoplossing door ons te laten bouwen is dit ons stappenplan hoe we te werk gaan:

1. Introductiegesprek
Op de eerste afspraak nemen we de wensen van de softwareapplicatie door. We bepalen welke platformen en talen bij de applicatie van pas komen en we geven een schatting wat het product gaat kosten.

2. Design
Op de 2e afspraak tonen we een design die we met de gegevens van het eerste gesprek hebben gemaakt. U kunt het design controleren en indien nodig aanpassingen maken. Op basis van dit design zal de applicatie ontworpen worden. Ook is het mogelijk voor die tijd een eigengemaakt design aan te leveren.

3. Build
De applicatie zal door ons ontwikkeld worden. Tijdens dit proces zullen we wekelijks de voortgang mailen. Tijdens het bouwen kunt u, indien gewenst, priortiteiten geven aan de functionaliteiten en demo's bekijken en testen.

4. Test
Nadat de ontwikkeling klaar is zal de applicatie goed getest worden. U krijgt tevens de mogelijkheid om de applicatie te testen

5. Acceptatie

We maken een afspraak voor de oplevering. We lopen een acceptatierapport door, en mocht alles naar wens zijn leveren we de software op.

6. Bugs & onderhoud
Mocht het zo zijn dat de applicatie nog een klein foutje bevat (bug) lossen we die tot 1 jaar na de oplevering kosteloos op. Ook kan er gekozen worden om de applicatie door ons te onderhouden.

7. Nieuwe functionaliteiten
Als er nieuwe modules, nieuwe functionaliteiten of uitbreiding op het bestaande software pakket moeten komen starten we weer bij stap 1.